Waarom is het zo bijzonder?

Inmiddels hoor ik het al ruim 25 jaar. Opdrachtgevers en voorheen mijn werkgever vertellen mij hoe geweldig ik ben. Ik kan daar nog steeds niet goed mee omgaan en snap het ook niet. Want het is toch niet zo bijzonder wat ik doe?

Wat doe ik dan?

Wat is dat dan allemaal wat ik doe, vraag je je af. Tja, dat vind ik dus niet zo bijzonder. Als mij gevraagd wordt wat iemand een goede ondersteuner maakt – van secretaresse tot virtueel assistent en alles wat daartussen zit, antwoord ik steevast: ‘een behoorlijk inlevingsvermogen en een gezond boerenverstand’. Concreet betekent dit dat je kunt meedenken met en vooruitdenken voor degene die je ondersteunt. Dat je weet waar hij of zij mee bezig is en wat belangrijk voor hem of haar is. Hiermee kun je ook inschatten wat niet belangrijk is.

Wat merkt mijn baas of opdrachtgever daarvan?

  • De agenda bevat alleen relevante afspraken.
  • Er wordt goed ingeschat welke afspraak kan wijken voor een ander.
  • Organisatiezaken (calamiteiten maar ook feestjes e.d.) worden gewoon opgelost of geregeld.
  • Hij of zij krijgt tips over welke organisatiezaken op welk moment aandacht vragen.
  • Er wordt meegedacht over agendapunten voor vergaderingen, waarmee onderwerpen op het juiste moment aan de orde komen.
  • Tips en ervaringen worden gedeeld binnen de organisatie, zodat ook collega’s verder geholpen worden.
  • Hij of zij weet dat ‘het’ (wat dan ook) goed komt en ervaart daardoor rust.

Rust

Dit laatste punt is heel belangrijk, is mijn ervaring. Als je baas of opdrachtgever rust ervaart in zijn eigen werkorganisatie, kan hij zich bezig houden met de zaken waar hij zich mee moet bezig houden.

Een opdrachtgever zei een keer tegen mij dat hij het gevoel had dat hij bijna niks hoefde te doen, behalve binnenkomen en belangrijk doen.

Zo is het natuurlijk niet en het is niet de bedoeling dat je op de stoel van je baas of opdrachtgever gaat zitten. Maar als je hem of haar dat gevoel kunt geven, is dat prima! En blijkbaar is het bijzonder als je dat voor elkaar krijgt; je baas ervaart rust en is daar zo blij mee dat hij je geweldig vindt!

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.